Lahodný medovník

Lahodný medovník

Dorty 1918 Poslední aktualizace: Jan 01, 1970 Vytvořeno: Dec 21, 2018
Lahodný medovník
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

V obchodech už tradičně najdeme předražený medovník, či jiné zákusky, které si můžete jednoduše a za zlomek ceny připravit sami doma. Tak jdeme na to!

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nad párou rozpustíme tuk na vaření.
  2. Dále přidáme rozklepnutá vajíčka a med.
  3. Po základním promíchání dodáme ještě mouku, cukr a kypřící prášek.
  4. Elektrickým šlehačem zpracováváme těsto, přičemž po dobu deseti minut stále vaříme nad párou, dokud těsto nezhoustne a nezezlátne.
  5. Na pečící papír si obkreslíme kulatou dortovou formu.
  6. Na plech vyložený tímto papírem rozetřeme přibližně jednu šestinu těsta, tzn., že z těsta nám vyjde šest tenkých placek.
  7. Placky musí být co nejtenčí.
  8. Každou z nich pečeme po dobu deseti minut na 170°C.
  9. Plátky postupně vykrajujeme použitou formou do stejného kulatého tvaru a odřezky si schováme na později.
  10. Nyní si připravíme krém.
  11. Můžeme použít konvenční salko či si ho levně připravit doma.
  12. Na obdobu salka smícháme mléko, cukr a 40g másla, přivedeme k varu, poté stáhneme a za stálého míchání provařujeme po dobu 30 minut.
  13. Po vychladnutí ještě zhoustne.
  14. Krém připravíme rozšleháním 300g másla a salka, což trvá přibližně deset minut.
  15. Na posypku rozmixujeme tři hrsti vlašských ořechů a vzniklé odřezky z těsta.
  16. Dort sestavujeme do vystlané dortové formy.
  17. Klademe vrstvu placky, kterou natřeme krémem a poté posypeme ořechovou posypkou.
  18. Takto postupujeme až do šestého patra, které opět natřeme a posypeme, navíc ještě ale přihodíme celé vlašské ořechy na dozdobení.
  19. Hotový medovník ještě ideálně necháme přes noc v lednici ztuhnout a změknout, poté vyjmeme z dortové formy.
  20. Nechte si chutnat!

Lahodný medovník



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

V obchodech už tradičně najdeme předražený medovník, či jiné zákusky, které si můžete jednoduše a za zlomek ceny připravit sami doma. Tak jdeme na to!

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nad párou rozpustíme tuk na vaření.
  2. Dále přidáme rozklepnutá vajíčka a med.
  3. Po základním promíchání dodáme ještě mouku, cukr a kypřící prášek.
  4. Elektrickým šlehačem zpracováváme těsto, přičemž po dobu deseti minut stále vaříme nad párou, dokud těsto nezhoustne a nezezlátne.
  5. Na pečící papír si obkreslíme kulatou dortovou formu.
  6. Na plech vyložený tímto papírem rozetřeme přibližně jednu šestinu těsta, tzn., že z těsta nám vyjde šest tenkých placek.
  7. Placky musí být co nejtenčí.
  8. Každou z nich pečeme po dobu deseti minut na 170°C.
  9. Plátky postupně vykrajujeme použitou formou do stejného kulatého tvaru a odřezky si schováme na později.
  10. Nyní si připravíme krém.
  11. Můžeme použít konvenční salko či si ho levně připravit doma.
  12. Na obdobu salka smícháme mléko, cukr a 40g másla, přivedeme k varu, poté stáhneme a za stálého míchání provařujeme po dobu 30 minut.
  13. Po vychladnutí ještě zhoustne.
  14. Krém připravíme rozšleháním 300g másla a salka, což trvá přibližně deset minut.
  15. Na posypku rozmixujeme tři hrsti vlašských ořechů a vzniklé odřezky z těsta.
  16. Dort sestavujeme do vystlané dortové formy.
  17. Klademe vrstvu placky, kterou natřeme krémem a poté posypeme ořechovou posypkou.
  18. Takto postupujeme až do šestého patra, které opět natřeme a posypeme, navíc ještě ale přihodíme celé vlašské ořechy na dozdobení.
  19. Hotový medovník ještě ideálně necháme přes noc v lednici ztuhnout a změknout, poté vyjmeme z dortové formy.
  20. Nechte si chutnat!

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.