- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
V obchodech už tradičně najdeme předražený medovník, či jiné zákusky, které si můžete jednoduše a za zlomek ceny připravit sami doma. Tak jdeme na to!
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nejdříve si nad párou rozpustíme tuk na vaření.
- Dále přidáme rozklepnutá vajíčka a med.
- Po základním promíchání dodáme ještě mouku, cukr a kypřící prášek.
- Elektrickým šlehačem zpracováváme těsto, přičemž po dobu deseti minut stále vaříme nad párou, dokud těsto nezhoustne a nezezlátne.
- Na pečící papír si obkreslíme kulatou dortovou formu.
- Na plech vyložený tímto papírem rozetřeme přibližně jednu šestinu těsta, tzn., že z těsta nám vyjde šest tenkých placek.
- Placky musí být co nejtenčí.
- Každou z nich pečeme po dobu deseti minut na 170°C.
- Plátky postupně vykrajujeme použitou formou do stejného kulatého tvaru a odřezky si schováme na později.
- Nyní si připravíme krém.
- Můžeme použít konvenční salko či si ho levně připravit doma.
- Na obdobu salka smícháme mléko, cukr a 40g másla, přivedeme k varu, poté stáhneme a za stálého míchání provařujeme po dobu 30 minut.
- Po vychladnutí ještě zhoustne.
- Krém připravíme rozšleháním 300g másla a salka, což trvá přibližně deset minut.
- Na posypku rozmixujeme tři hrsti vlašských ořechů a vzniklé odřezky z těsta.
- Dort sestavujeme do vystlané dortové formy.
- Klademe vrstvu placky, kterou natřeme krémem a poté posypeme ořechovou posypkou.
- Takto postupujeme až do šestého patra, které opět natřeme a posypeme, navíc ještě ale přihodíme celé vlašské ořechy na dozdobení.
- Hotový medovník ještě ideálně necháme přes noc v lednici ztuhnout a změknout, poté vyjmeme z dortové formy.
- Nechte si chutnat!
Lahodný medovník
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
V obchodech už tradičně najdeme předražený medovník, či jiné zákusky, které si můžete jednoduše a za zlomek ceny připravit sami doma. Tak jdeme na to!
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nejdříve si nad párou rozpustíme tuk na vaření.
- Dále přidáme rozklepnutá vajíčka a med.
- Po základním promíchání dodáme ještě mouku, cukr a kypřící prášek.
- Elektrickým šlehačem zpracováváme těsto, přičemž po dobu deseti minut stále vaříme nad párou, dokud těsto nezhoustne a nezezlátne.
- Na pečící papír si obkreslíme kulatou dortovou formu.
- Na plech vyložený tímto papírem rozetřeme přibližně jednu šestinu těsta, tzn., že z těsta nám vyjde šest tenkých placek.
- Placky musí být co nejtenčí.
- Každou z nich pečeme po dobu deseti minut na 170°C.
- Plátky postupně vykrajujeme použitou formou do stejného kulatého tvaru a odřezky si schováme na později.
- Nyní si připravíme krém.
- Můžeme použít konvenční salko či si ho levně připravit doma.
- Na obdobu salka smícháme mléko, cukr a 40g másla, přivedeme k varu, poté stáhneme a za stálého míchání provařujeme po dobu 30 minut.
- Po vychladnutí ještě zhoustne.
- Krém připravíme rozšleháním 300g másla a salka, což trvá přibližně deset minut.
- Na posypku rozmixujeme tři hrsti vlašských ořechů a vzniklé odřezky z těsta.
- Dort sestavujeme do vystlané dortové formy.
- Klademe vrstvu placky, kterou natřeme krémem a poté posypeme ořechovou posypkou.
- Takto postupujeme až do šestého patra, které opět natřeme a posypeme, navíc ještě ale přihodíme celé vlašské ořechy na dozdobení.
- Hotový medovník ještě ideálně necháme přes noc v lednici ztuhnout a změknout, poté vyjmeme z dortové formy.
- Nechte si chutnat!
Mohlo by se vám také líbit