Rychlá a vynikající polévka: Brokolicový krém

Rychlá a vynikající polévka: Brokolicový krém

Polévky 546 Poslední aktualizace: Dec 20, 2020 Vytvořeno: Dec 20, 2020
Rychlá a vynikající polévka: Brokolicový krém
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Polévka je grunt, říkávaly naše babičky a měly pravdu. Ať už si jí vaříte k obědu, na svačinu, nebo na večeři, určitě vám po čase začne docházet inspirace. Proto pro vás máme rychlý recept na skvělý brokolicový krém plný vitamínů a zdravých tuků. Jeho chuť je jemná a kořeněná zároveň, vyzkoušejte ho!

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpalte máslo nebo ghí a orestujte na něm na kousky nakrájenou cibulku.
  2. Až zezlátne, přidejte k ní omytý a na kolečka pokrájený řapíkatý celer.
  3. Po chvíli přidejte i růžičky brokolice, pár minutek opékejte a pak zalijte horkým vývarem.
  4. Zeleninu s vývarem povařte zhruba 10-15 minut, aby zůstala ještě křupavá.
  5. Mezitím si nastrouhejte tvrdý sýr (eidam, goudu, nebo nivu, ta je ale hodně aromatická).
  6. Pak opatrně přilijte smetanu na vaření a dobře promíchejte.
  7. Následně okořeňte pepřem, rozmarýnem a osolte.
  8. Polévku rozmixujte tyčovém mixérem a dejte si záležet, ať je krásně hladká.
  9. Polévku znovu zahřejte, ať je při podávání horká. Nalijte ji do misek a posypte sýrem.
  10. Ozdobte čerstvou natrhanou petrželkou nebo jinou zelenou bylinkou.
  11. Polévku můžete podávat s opečenými krutony z houstičky nebo s opečenou slaninkou.

Rychlá a vynikající polévka: Brokolicový krém



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Polévka je grunt, říkávaly naše babičky a měly pravdu. Ať už si jí vaříte k obědu, na svačinu, nebo na večeři, určitě vám po čase začne docházet inspirace. Proto pro vás máme rychlý recept na skvělý brokolicový krém plný vitamínů a zdravých tuků. Jeho chuť je jemná a kořeněná zároveň, vyzkoušejte ho!

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpalte máslo nebo ghí a orestujte na něm na kousky nakrájenou cibulku.
  2. Až zezlátne, přidejte k ní omytý a na kolečka pokrájený řapíkatý celer.
  3. Po chvíli přidejte i růžičky brokolice, pár minutek opékejte a pak zalijte horkým vývarem.
  4. Zeleninu s vývarem povařte zhruba 10-15 minut, aby zůstala ještě křupavá.
  5. Mezitím si nastrouhejte tvrdý sýr (eidam, goudu, nebo nivu, ta je ale hodně aromatická).
  6. Pak opatrně přilijte smetanu na vaření a dobře promíchejte.
  7. Následně okořeňte pepřem, rozmarýnem a osolte.
  8. Polévku rozmixujte tyčovém mixérem a dejte si záležet, ať je krásně hladká.
  9. Polévku znovu zahřejte, ať je při podávání horká. Nalijte ji do misek a posypte sýrem.
  10. Ozdobte čerstvou natrhanou petrželkou nebo jinou zelenou bylinkou.
  11. Polévku můžete podávat s opečenými krutony z houstičky nebo s opečenou slaninkou.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.