- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Polévka je grunt, říkávaly naše babičky a měly pravdu. Ať už si jí vaříte k obědu, na svačinu, nebo na večeři, určitě vám po čase začne docházet inspirace. Proto pro vás máme rychlý recept na skvělý brokolicový krém plný vitamínů a zdravých tuků. Jeho chuť je jemná a kořeněná zároveň, vyzkoušejte ho!
Suroviny
Postup přípravy receptu
- V hrnci rozpalte máslo nebo ghí a orestujte na něm na kousky nakrájenou cibulku.
- Až zezlátne, přidejte k ní omytý a na kolečka pokrájený řapíkatý celer.
- Po chvíli přidejte i růžičky brokolice, pár minutek opékejte a pak zalijte horkým vývarem.
- Zeleninu s vývarem povařte zhruba 10-15 minut, aby zůstala ještě křupavá.
- Mezitím si nastrouhejte tvrdý sýr (eidam, goudu, nebo nivu, ta je ale hodně aromatická).
- Pak opatrně přilijte smetanu na vaření a dobře promíchejte.
- Následně okořeňte pepřem, rozmarýnem a osolte.
- Polévku rozmixujte tyčovém mixérem a dejte si záležet, ať je krásně hladká.
- Polévku znovu zahřejte, ať je při podávání horká. Nalijte ji do misek a posypte sýrem.
- Ozdobte čerstvou natrhanou petrželkou nebo jinou zelenou bylinkou.
- Polévku můžete podávat s opečenými krutony z houstičky nebo s opečenou slaninkou.
Rychlá a vynikající polévka: Brokolicový krém
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Polévka je grunt, říkávaly naše babičky a měly pravdu. Ať už si jí vaříte k obědu, na svačinu, nebo na večeři, určitě vám po čase začne docházet inspirace. Proto pro vás máme rychlý recept na skvělý brokolicový krém plný vitamínů a zdravých tuků. Jeho chuť je jemná a kořeněná zároveň, vyzkoušejte ho!
Suroviny
Postup přípravy receptu
- V hrnci rozpalte máslo nebo ghí a orestujte na něm na kousky nakrájenou cibulku.
- Až zezlátne, přidejte k ní omytý a na kolečka pokrájený řapíkatý celer.
- Po chvíli přidejte i růžičky brokolice, pár minutek opékejte a pak zalijte horkým vývarem.
- Zeleninu s vývarem povařte zhruba 10-15 minut, aby zůstala ještě křupavá.
- Mezitím si nastrouhejte tvrdý sýr (eidam, goudu, nebo nivu, ta je ale hodně aromatická).
- Pak opatrně přilijte smetanu na vaření a dobře promíchejte.
- Následně okořeňte pepřem, rozmarýnem a osolte.
- Polévku rozmixujte tyčovém mixérem a dejte si záležet, ať je krásně hladká.
- Polévku znovu zahřejte, ať je při podávání horká. Nalijte ji do misek a posypte sýrem.
- Ozdobte čerstvou natrhanou petrželkou nebo jinou zelenou bylinkou.
- Polévku můžete podávat s opečenými krutony z houstičky nebo s opečenou slaninkou.
Mohlo by se vám také líbit