Recept na krémovou pikantní polévku z květáku

Recept na krémovou pikantní polévku z květáku

Polévky 2775 Poslední aktualizace: Sep 27, 2020 Vytvořeno: Sep 27, 2020
Recept na krémovou pikantní polévku z květáku
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Polévky jsou skvělé na svačinu i na večeři. Vysoký podíl zeleniny v polévkách dodává našemu tělu potřebné živiny. Lidský organismu je navíc od přírody přizpůsoben přijímat spíše teplé pokrmy. Pokud vám už v kuchyni dochází inspirace, vyzkoušejte tento osvědčený recept na skvělou květákovou polévku se špetkou chilli. Ta opravdu zahřeje!

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Květák dobře omyjte a pokrájejte na jednotlivé růžičky.
  2. Růžičky květáku rozložte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct na 20 minut.
  3. Cibuli nakrájejte na kousíčky a osmažte ji na másle.
  4. Až cibule zezlátne, přidejte k ní na kousky nakrájenou mrkev a petržel.
  5. Chvíli restujte a pak vše zalijte vývarem, přiklopte pokličkou a vařte 30 minut na mírném ohni.
  6. Následně přidejte do hrnce upečený květák, koření a vše rozmixujte.
  7. Postupně přidávejte do polévky smetanu a ještě chvíli ohřívejte, ať se chutě propojí.
  8. Na konec dochuťte citrusovou šťávou a podávejte ozdobené lístky petrželky.

Recept na krémovou pikantní polévku z květáku



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Polévky jsou skvělé na svačinu i na večeři. Vysoký podíl zeleniny v polévkách dodává našemu tělu potřebné živiny. Lidský organismu je navíc od přírody přizpůsoben přijímat spíše teplé pokrmy. Pokud vám už v kuchyni dochází inspirace, vyzkoušejte tento osvědčený recept na skvělou květákovou polévku se špetkou chilli. Ta opravdu zahřeje!

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Květák dobře omyjte a pokrájejte na jednotlivé růžičky.
  2. Růžičky květáku rozložte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct na 20 minut.
  3. Cibuli nakrájejte na kousíčky a osmažte ji na másle.
  4. Až cibule zezlátne, přidejte k ní na kousky nakrájenou mrkev a petržel.
  5. Chvíli restujte a pak vše zalijte vývarem, přiklopte pokličkou a vařte 30 minut na mírném ohni.
  6. Následně přidejte do hrnce upečený květák, koření a vše rozmixujte.
  7. Postupně přidávejte do polévky smetanu a ještě chvíli ohřívejte, ať se chutě propojí.
  8. Na konec dochuťte citrusovou šťávou a podávejte ozdobené lístky petrželky.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.