Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Polévky 869 Poslední aktualizace: Sep 02, 2019 Vytvořeno: Sep 02, 2019
Pórková polévka s cizrnou
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Luštěniny by se v našem jídelníčku měly objevovat mnohem častěji. Odborníci na zdravou výživu doporučují, abychom je zařadili alespoň třikrát za týden. A protože by nám čočka na kyselo tak často nechutnala, je nutné zařadit luštěninové polévky. Pórek a cizrna chutnají společně výborně.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu si naložíme do studené vody na několik hodin.
  2. Nejlépe přes noc.
  3. Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky, mrkev na kolečka.
  4. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
  5. Vodu z cizrny slijeme, dáme novou a dáme vařit pod pokličkou do změknutí.
  6. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přisypeme hladkou mouku a mícháme.
  7. Jakmile jíška zpění, zalejeme ji vodou.
  8. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.
  9. Přidáme koření a rozmícháme.
  10. Do ochucené zásmažky dáme pórek, brambory, mrkev a uvařenou cizrnu bez vývaru.
  11. Vaříme asi 15 minut a můžeme podávat.

Pórková polévka s cizrnou



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Luštěniny by se v našem jídelníčku měly objevovat mnohem častěji. Odborníci na zdravou výživu doporučují, abychom je zařadili alespoň třikrát za týden. A protože by nám čočka na kyselo tak často nechutnala, je nutné zařadit luštěninové polévky. Pórek a cizrna chutnají společně výborně.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu si naložíme do studené vody na několik hodin.
  2. Nejlépe přes noc.
  3. Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky, mrkev na kolečka.
  4. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
  5. Vodu z cizrny slijeme, dáme novou a dáme vařit pod pokličkou do změknutí.
  6. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přisypeme hladkou mouku a mícháme.
  7. Jakmile jíška zpění, zalejeme ji vodou.
  8. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.
  9. Přidáme koření a rozmícháme.
  10. Do ochucené zásmažky dáme pórek, brambory, mrkev a uvařenou cizrnu bez vývaru.
  11. Vaříme asi 15 minut a můžeme podávat.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.