Podzimní kulajda

Podzimní kulajda

Polévky 1620 Poslední aktualizace: Oct 10, 2021 Vytvořeno: Oct 10, 2021
Podzimní kulajda
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Češi jsou národem vášnivých houbařů a jejich sezóna je v plném proudu. Začíná se ochlazovat a padají mlhy, co víc si přát, než po příchodu domů zasednout ke skvostné kulajdě uvařené z vlastnoručně nasbíraných hub. Zde je recept na poctivou podzimní polévku s vůní hříbků.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte na kostky nakrájené houby.
  2. Houby zaprašte kmínem a opékejte, dokud nechytnou hezkou barvu a nepřestanou pouštět vodu.
  3. Po té zalijte vodou a přidejte na kostky nakrájené brambory.
  4. Vařte, dokud nejsou brambory měkké.
  5. Poté nalijte smetanu, nadrobno nakrájený kopr a dochuťte solí a octem.
  6. Do polévky nakrájejte na měsíčky vejce uvařené natvrdo.
  7. Tip: z košíku hub vyberte několik krásných malých hříbků, překrojte je na polovinu a orestujte je jako první na másle, pak je odložte stranou a až ve finále jimi ozdobte polévku na talíři. Jako druhé zpestření může dát zastřené vejce do každého talíře. Po rozkrojení zalije polévku žloutek a polévce dodá krémovou tečku.

Podzimní kulajda



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Češi jsou národem vášnivých houbařů a jejich sezóna je v plném proudu. Začíná se ochlazovat a padají mlhy, co víc si přát, než po příchodu domů zasednout ke skvostné kulajdě uvařené z vlastnoručně nasbíraných hub. Zde je recept na poctivou podzimní polévku s vůní hříbků.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte na kostky nakrájené houby.
  2. Houby zaprašte kmínem a opékejte, dokud nechytnou hezkou barvu a nepřestanou pouštět vodu.
  3. Po té zalijte vodou a přidejte na kostky nakrájené brambory.
  4. Vařte, dokud nejsou brambory měkké.
  5. Poté nalijte smetanu, nadrobno nakrájený kopr a dochuťte solí a octem.
  6. Do polévky nakrájejte na měsíčky vejce uvařené natvrdo.
  7. Tip: z košíku hub vyberte několik krásných malých hříbků, překrojte je na polovinu a orestujte je jako první na másle, pak je odložte stranou a až ve finále jimi ozdobte polévku na talíři. Jako druhé zpestření může dát zastřené vejce do každého talíře. Po rozkrojení zalije polévku žloutek a polévce dodá krémovou tečku.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.