Ovocný punč s citrusy, který si zamilujete

Ovocný punč s citrusy, který si zamilujete

Nápoje 220 Poslední aktualizace: Nov 28, 2020 Vytvořeno: Nov 28, 2020
Ovocný punč s citrusy, který si zamilujete
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Víte, jak vznikl punč? Pochází původem z Indie a někdy kolem 17. století se tento alkoholický nápoj s ovocem dostal až k nám do Evropy. Popularitu si zde získal rychle a od té doby se stal stálicí všech firemních večírků, narozeninových oslav a hlavně vánočních trhů. Ty letos možná budou, možná nebudou. Tak si ho uvařte aspoň doma! Máme pro vás vynikající recept, který si ihned zamilujete.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci smíchejte oba džusy, přidejte skořici a dejte směs prohřívat na mírném ohni.
  2. Po chvíli přidejte vodku, šťávu z grepu a pomeranče.
  3. Dobře promíchejte a lehounce prohřívejte.
  4. Pokud byste směs ohřívali na silném ohni, vyprchal by z ní alkohol.
  5. Tak se tomu vyhněte.
  6. Nakonec do směsi vmíchejte med.
  7. Podávejte ve skleničkách s uchem nebo v hrníčcích.
  8. Do punče ještě přidejte kousky ovoce, například kousky čerstvých nebo kompotovaných hrušek, brusinky nebo měsíčky pomeranče.
  9. Nápoj můžete ozdobit také kořením.
  10. Pokud nemáte rádi vodku, nahraďte ji bílým rumem.
  11. Punč bude chutnat také dobře.
  12. Tak na zdraví!

Ovocný punč s citrusy, který si zamilujete



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Víte, jak vznikl punč? Pochází původem z Indie a někdy kolem 17. století se tento alkoholický nápoj s ovocem dostal až k nám do Evropy. Popularitu si zde získal rychle a od té doby se stal stálicí všech firemních večírků, narozeninových oslav a hlavně vánočních trhů. Ty letos možná budou, možná nebudou. Tak si ho uvařte aspoň doma! Máme pro vás vynikající recept, který si ihned zamilujete.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci smíchejte oba džusy, přidejte skořici a dejte směs prohřívat na mírném ohni.
  2. Po chvíli přidejte vodku, šťávu z grepu a pomeranče.
  3. Dobře promíchejte a lehounce prohřívejte.
  4. Pokud byste směs ohřívali na silném ohni, vyprchal by z ní alkohol.
  5. Tak se tomu vyhněte.
  6. Nakonec do směsi vmíchejte med.
  7. Podávejte ve skleničkách s uchem nebo v hrníčcích.
  8. Do punče ještě přidejte kousky ovoce, například kousky čerstvých nebo kompotovaných hrušek, brusinky nebo měsíčky pomeranče.
  9. Nápoj můžete ozdobit také kořením.
  10. Pokud nemáte rádi vodku, nahraďte ji bílým rumem.
  11. Punč bude chutnat také dobře.
  12. Tak na zdraví!

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.