- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Víte, jak vznikl punč? Pochází původem z Indie a někdy kolem 17. století se tento alkoholický nápoj s ovocem dostal až k nám do Evropy. Popularitu si zde získal rychle a od té doby se stal stálicí všech firemních večírků, narozeninových oslav a hlavně vánočních trhů. Ty letos možná budou, možná nebudou. Tak si ho uvařte aspoň doma! Máme pro vás vynikající recept, který si ihned zamilujete.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- V hrnci smíchejte oba džusy, přidejte skořici a dejte směs prohřívat na mírném ohni.
- Po chvíli přidejte vodku, šťávu z grepu a pomeranče.
- Dobře promíchejte a lehounce prohřívejte.
- Pokud byste směs ohřívali na silném ohni, vyprchal by z ní alkohol.
- Tak se tomu vyhněte.
- Nakonec do směsi vmíchejte med.
- Podávejte ve skleničkách s uchem nebo v hrníčcích.
- Do punče ještě přidejte kousky ovoce, například kousky čerstvých nebo kompotovaných hrušek, brusinky nebo měsíčky pomeranče.
- Nápoj můžete ozdobit také kořením.
- Pokud nemáte rádi vodku, nahraďte ji bílým rumem.
- Punč bude chutnat také dobře.
- Tak na zdraví!
Ovocný punč s citrusy, který si zamilujete
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Víte, jak vznikl punč? Pochází původem z Indie a někdy kolem 17. století se tento alkoholický nápoj s ovocem dostal až k nám do Evropy. Popularitu si zde získal rychle a od té doby se stal stálicí všech firemních večírků, narozeninových oslav a hlavně vánočních trhů. Ty letos možná budou, možná nebudou. Tak si ho uvařte aspoň doma! Máme pro vás vynikající recept, který si ihned zamilujete.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- V hrnci smíchejte oba džusy, přidejte skořici a dejte směs prohřívat na mírném ohni.
- Po chvíli přidejte vodku, šťávu z grepu a pomeranče.
- Dobře promíchejte a lehounce prohřívejte.
- Pokud byste směs ohřívali na silném ohni, vyprchal by z ní alkohol.
- Tak se tomu vyhněte.
- Nakonec do směsi vmíchejte med.
- Podávejte ve skleničkách s uchem nebo v hrníčcích.
- Do punče ještě přidejte kousky ovoce, například kousky čerstvých nebo kompotovaných hrušek, brusinky nebo měsíčky pomeranče.
- Nápoj můžete ozdobit také kořením.
- Pokud nemáte rádi vodku, nahraďte ji bílým rumem.
- Punč bude chutnat také dobře.
- Tak na zdraví!
Mohlo by se vám také líbit