- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Doma jako ve špičkové asijské restauraci? Připravte si u vás v kuchyni vynikající pečenou kachnu na pomerančích, ke které vám postačí jen pár surovin. V čem spočívá její největší kouzlo? V jejím křehkém masíčku, v úžasné kombinaci sladko-slané chuti i v tom, jak vám do jedné hodiny dokáže provonět byt. Třešnička na závěr, věděli jste, že přestože tento recept v Česku proslavili zejména asijské restaurace, pochází původem z Francie?
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nejdříve si připravte maso. Kachní prsíčka dobře očistěte, prosolte je, lehce je nakrojte ostrým nožem a vložte do nich několik snítek rozmarýnu. Mezitím rozehřejte troubu na 200 stupňů.
- Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a opečte na něm zprudka kachní prsa. Neustále jednotlivé kousky obracejte, ať se orestují rovnoměrně. Po cca 10 minutách obracení maso vyndejte a vložte ho do pekáčku. Pokud máte prsa s kůží, položte je do pekáče tak, aby kůže byla nahoře. Nepustí-li kachna dostatek tuku, přidejte ještě trochu libovolného tuku do pekáče navíc. Pekáček dejte do trouby a kachnu pečte na 200 stupňů přibližně 30 minut. Na posledních 5 minut zvolte režim Gril, pokud máte tu možnost. Kůže tak dostane krásně zlatavou barvu a bude příjemně křupat.
- Během pečení kachny si nachystejte omáčku. Do hrnce vymačkejte šťávu z jednoho pomeranče, přidejte pomerančovou marmeládu a přilijte bílé suché víno. Místo vína můžete použít i pomerančový likér. Směs přiveďte k varu. Jakmile začne vřít, přidejte do ní na kousky nakrájené pomeranče. Nevadí-li vám lehce nahořklá chuť, nastrouhejte do omáčky ještě trochu pomerančové kůry. Jestli budete používat i kůru z pomeranče, přesvědčte se, že kupujete bio pomeranče. Ty nejsou chemicky ošetřené.
- Hotovou kachnu servírujte přelitou horkou omáčkou. Jako příloha se hodí asijské knedlíčky nebo vařená jasmínová rýže.
Kachna na pomerančích
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Doma jako ve špičkové asijské restauraci? Připravte si u vás v kuchyni vynikající pečenou kachnu na pomerančích, ke které vám postačí jen pár surovin. V čem spočívá její největší kouzlo? V jejím křehkém masíčku, v úžasné kombinaci sladko-slané chuti i v tom, jak vám do jedné hodiny dokáže provonět byt. Třešnička na závěr, věděli jste, že přestože tento recept v Česku proslavili zejména asijské restaurace, pochází původem z Francie?
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nejdříve si připravte maso. Kachní prsíčka dobře očistěte, prosolte je, lehce je nakrojte ostrým nožem a vložte do nich několik snítek rozmarýnu. Mezitím rozehřejte troubu na 200 stupňů.
- Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a opečte na něm zprudka kachní prsa. Neustále jednotlivé kousky obracejte, ať se orestují rovnoměrně. Po cca 10 minutách obracení maso vyndejte a vložte ho do pekáčku. Pokud máte prsa s kůží, položte je do pekáče tak, aby kůže byla nahoře. Nepustí-li kachna dostatek tuku, přidejte ještě trochu libovolného tuku do pekáče navíc. Pekáček dejte do trouby a kachnu pečte na 200 stupňů přibližně 30 minut. Na posledních 5 minut zvolte režim Gril, pokud máte tu možnost. Kůže tak dostane krásně zlatavou barvu a bude příjemně křupat.
- Během pečení kachny si nachystejte omáčku. Do hrnce vymačkejte šťávu z jednoho pomeranče, přidejte pomerančovou marmeládu a přilijte bílé suché víno. Místo vína můžete použít i pomerančový likér. Směs přiveďte k varu. Jakmile začne vřít, přidejte do ní na kousky nakrájené pomeranče. Nevadí-li vám lehce nahořklá chuť, nastrouhejte do omáčky ještě trochu pomerančové kůry. Jestli budete používat i kůru z pomeranče, přesvědčte se, že kupujete bio pomeranče. Ty nejsou chemicky ošetřené.
- Hotovou kachnu servírujte přelitou horkou omáčkou. Jako příloha se hodí asijské knedlíčky nebo vařená jasmínová rýže.
Mohlo by se vám také líbit