Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích

Kuřata 646 Poslední aktualizace: Mar 24, 2021 Vytvořeno: Mar 24, 2021
Kachna na pomerančích
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Doma jako ve špičkové asijské restauraci? Připravte si u vás v kuchyni vynikající pečenou kachnu na pomerančích, ke které vám postačí jen pár surovin. V čem spočívá její největší kouzlo? V jejím křehkém masíčku, v úžasné kombinaci sladko-slané chuti i v tom, jak vám do jedné hodiny dokáže provonět byt. Třešnička na závěr, věděli jste, že přestože tento recept v Česku proslavili zejména asijské restaurace, pochází původem z Francie?

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravte maso. Kachní prsíčka dobře očistěte, prosolte je, lehce je nakrojte ostrým nožem a vložte do nich několik snítek rozmarýnu. Mezitím rozehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a opečte na něm zprudka kachní prsa. Neustále jednotlivé kousky obracejte, ať se orestují rovnoměrně. Po cca 10 minutách obracení maso vyndejte a vložte ho do pekáčku. Pokud máte prsa s kůží, položte je do pekáče tak, aby kůže byla nahoře. Nepustí-li kachna dostatek tuku, přidejte ještě trochu libovolného tuku do pekáče navíc. Pekáček dejte do trouby a kachnu pečte na 200 stupňů přibližně 30 minut. Na posledních 5 minut zvolte režim Gril, pokud máte tu možnost. Kůže tak dostane krásně zlatavou barvu a bude příjemně křupat.
  3. Během pečení kachny si nachystejte omáčku. Do hrnce vymačkejte šťávu z jednoho pomeranče, přidejte pomerančovou marmeládu a přilijte bílé suché víno. Místo vína můžete použít i pomerančový likér. Směs přiveďte k varu. Jakmile začne vřít, přidejte do ní na kousky nakrájené pomeranče. Nevadí-li vám lehce nahořklá chuť, nastrouhejte do omáčky ještě trochu pomerančové kůry. Jestli budete používat i kůru z pomeranče, přesvědčte se, že kupujete bio pomeranče. Ty nejsou chemicky ošetřené.
  4. Hotovou kachnu servírujte přelitou horkou omáčkou. Jako příloha se hodí asijské knedlíčky nebo vařená jasmínová rýže.

Kachna na pomerančích



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Doma jako ve špičkové asijské restauraci? Připravte si u vás v kuchyni vynikající pečenou kachnu na pomerančích, ke které vám postačí jen pár surovin. V čem spočívá její největší kouzlo? V jejím křehkém masíčku, v úžasné kombinaci sladko-slané chuti i v tom, jak vám do jedné hodiny dokáže provonět byt. Třešnička na závěr, věděli jste, že přestože tento recept v Česku proslavili zejména asijské restaurace, pochází původem z Francie?

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravte maso. Kachní prsíčka dobře očistěte, prosolte je, lehce je nakrojte ostrým nožem a vložte do nich několik snítek rozmarýnu. Mezitím rozehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a opečte na něm zprudka kachní prsa. Neustále jednotlivé kousky obracejte, ať se orestují rovnoměrně. Po cca 10 minutách obracení maso vyndejte a vložte ho do pekáčku. Pokud máte prsa s kůží, položte je do pekáče tak, aby kůže byla nahoře. Nepustí-li kachna dostatek tuku, přidejte ještě trochu libovolného tuku do pekáče navíc. Pekáček dejte do trouby a kachnu pečte na 200 stupňů přibližně 30 minut. Na posledních 5 minut zvolte režim Gril, pokud máte tu možnost. Kůže tak dostane krásně zlatavou barvu a bude příjemně křupat.
  3. Během pečení kachny si nachystejte omáčku. Do hrnce vymačkejte šťávu z jednoho pomeranče, přidejte pomerančovou marmeládu a přilijte bílé suché víno. Místo vína můžete použít i pomerančový likér. Směs přiveďte k varu. Jakmile začne vřít, přidejte do ní na kousky nakrájené pomeranče. Nevadí-li vám lehce nahořklá chuť, nastrouhejte do omáčky ještě trochu pomerančové kůry. Jestli budete používat i kůru z pomeranče, přesvědčte se, že kupujete bio pomeranče. Ty nejsou chemicky ošetřené.
  4. Hotovou kachnu servírujte přelitou horkou omáčkou. Jako příloha se hodí asijské knedlíčky nebo vařená jasmínová rýže.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.