Krůta na pomerančích

Kuřata 87 Poslední aktualizace: Dec 07, 2019 Vytvořeno: Dec 07, 2019
Krůta na pomerančích
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Krůta na pomerančích

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme na kostičky slaninu a osmahneme na ní pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli.
  2. Potom přidáme nadrobno nakrájená játra z krůty a ještě osmahneme.
  3. Zalijeme trochou vody, přidáme koření, brusinkový kompot, šťávu z jednoho pomeranče a nastrouháme pomerančovou kůru.
  4. Na to vložíme osolenou krůtu, přelijeme polovinou vína a dusíme v troubě.
  5. Hotovou krůtu vyjmeme, omáčku zaprášíme moukou, přilijeme trochu vody a povaříme.
  6. Nakonec šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme a přidáme zbylé víno a druhý na plátky nakrájený pomeranč.
  7. Krůtu nakrájíme na porce a vložíme do této pikantní omáčky.

Krůta na pomerančích



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Krůta na pomerančích

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme na kostičky slaninu a osmahneme na ní pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli.
  2. Potom přidáme nadrobno nakrájená játra z krůty a ještě osmahneme.
  3. Zalijeme trochou vody, přidáme koření, brusinkový kompot, šťávu z jednoho pomeranče a nastrouháme pomerančovou kůru.
  4. Na to vložíme osolenou krůtu, přelijeme polovinou vína a dusíme v troubě.
  5. Hotovou krůtu vyjmeme, omáčku zaprášíme moukou, přilijeme trochu vody a povaříme.
  6. Nakonec šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme a přidáme zbylé víno a druhý na plátky nakrájený pomeranč.
  7. Krůtu nakrájíme na porce a vložíme do této pikantní omáčky.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.