- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Upečte svým blízkým k narozeninám letos dort sami. Máme pro vás, recept, který levou zadní zvládnou i začátečníci, a přesto se všem zavděčí. Klasické piškotové těsto, pudingový krém a velká vrstva ovoce prostě chutná!
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Těsto: Nejprve vyšlehejte ve věští míse žloutky s cukrem a s horkou vodou. Šlehejte, dokud nevznikne pěna. Poté opatrně přidávejte mouku, osolte a přisypte špetku prášku do pečiva. Nakonec pomalu vmíchejte sníh, který jste vyšlehali z bílků. Nepřestávejte míchat. Hotové těsto vlijte do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem a vložte do trouby na 180 stupňů. Pečte zhruba 45 minut, tak aby byl korpus pěkně do zlatova. Po upečení nechte zchladnout a poté dort potřete ovocnou marmeládou.
- Krém: Z půl litru mléka vlijte část do hrnku a přimíchejte k ní oba pudinky. Zbytek mléka vlijte do rendlíku, přisypejte vanilkový cukr a zahřejte na mírném plameni. Až bude mléko teplé, vlijte do něj pudinkovou směs. Vařte do zhoustnutí. Hotový pudink překryjte potravinářskou folií, aby nevznikl škraloup. Mezitím vytáhněte z chladničky máslo, aby změklo. Studený pudink pak smíchejte s máslem a vyšlehejte do hladka. Krém rovnoměrně natřete na korpus s marmeládou.
- Želatina: Jako první si nachystejte ovoce. Použít můžete cokoliv, oblíbená kombinace jsou jahody, banán a kiwi. Všechno ovoce nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte je na krémovou vrstvu dortu. Pokračujte s želatinou. Práškovou želatinu rozmíchejte ve studené vodě podle návodu na obalu a nechte nabobtnat. Nádobu s želatinou pak uložte do horké vodní lázně a zahřívejte, dokud se želatina nerozpustí. Odstraňte z vodní lázně a ihned nanášejte na ovoce. Ztuhlý dort s želatinou pak uložte do lednice a nechte ho tam do druhého dne, aby se chutě propojily.
Jednoduchý piškotový dort s ovocem
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Upečte svým blízkým k narozeninám letos dort sami. Máme pro vás, recept, který levou zadní zvládnou i začátečníci, a přesto se všem zavděčí. Klasické piškotové těsto, pudingový krém a velká vrstva ovoce prostě chutná!
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Těsto: Nejprve vyšlehejte ve věští míse žloutky s cukrem a s horkou vodou. Šlehejte, dokud nevznikne pěna. Poté opatrně přidávejte mouku, osolte a přisypte špetku prášku do pečiva. Nakonec pomalu vmíchejte sníh, který jste vyšlehali z bílků. Nepřestávejte míchat. Hotové těsto vlijte do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem a vložte do trouby na 180 stupňů. Pečte zhruba 45 minut, tak aby byl korpus pěkně do zlatova. Po upečení nechte zchladnout a poté dort potřete ovocnou marmeládou.
- Krém: Z půl litru mléka vlijte část do hrnku a přimíchejte k ní oba pudinky. Zbytek mléka vlijte do rendlíku, přisypejte vanilkový cukr a zahřejte na mírném plameni. Až bude mléko teplé, vlijte do něj pudinkovou směs. Vařte do zhoustnutí. Hotový pudink překryjte potravinářskou folií, aby nevznikl škraloup. Mezitím vytáhněte z chladničky máslo, aby změklo. Studený pudink pak smíchejte s máslem a vyšlehejte do hladka. Krém rovnoměrně natřete na korpus s marmeládou.
- Želatina: Jako první si nachystejte ovoce. Použít můžete cokoliv, oblíbená kombinace jsou jahody, banán a kiwi. Všechno ovoce nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte je na krémovou vrstvu dortu. Pokračujte s želatinou. Práškovou želatinu rozmíchejte ve studené vodě podle návodu na obalu a nechte nabobtnat. Nádobu s želatinou pak uložte do horké vodní lázně a zahřívejte, dokud se želatina nerozpustí. Odstraňte z vodní lázně a ihned nanášejte na ovoce. Ztuhlý dort s želatinou pak uložte do lednice a nechte ho tam do druhého dne, aby se chutě propojily.
Mohlo by se vám také líbit