- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Luštěniny bychom měli jíst pravidelně, nejlépe dvakrát až třikrát týdně. Obsahují vitamíny skupiny B, vitamín E a vlákninu a jsou pro naše zdraví velmi důležité. Co si tak uvařit výtečný hráškový krém s kokosovým mlékem a mátou? Hodí se jako obědová polévka, teplá svačinka i večeře. Příprava je jednoduchá a super rychlá.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Hrášek rozmrazte a vsypte do hrnce.
- Přilijte k němu vodu nebo zeleninový vývar a dejte na plotnu.
- Hrášek s vodou přiveďte k varu a chvíli povařte.
- Poté dosolte, opepřete a přidejte i citronovou šťávu.
- Hrášek rozmixujte dohladka.
- Postupně přilévejte kokosové mléko.
- Na konec přidejte i lístky čerstvé máty a znovu rozmixujte.
- Polévku pak můžete znovu ohřát nebo rovnou podávat.
Hráškovo-kokosový krém s mátou
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Luštěniny bychom měli jíst pravidelně, nejlépe dvakrát až třikrát týdně. Obsahují vitamíny skupiny B, vitamín E a vlákninu a jsou pro naše zdraví velmi důležité. Co si tak uvařit výtečný hráškový krém s kokosovým mlékem a mátou? Hodí se jako obědová polévka, teplá svačinka i večeře. Příprava je jednoduchá a super rychlá.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Hrášek rozmrazte a vsypte do hrnce.
- Přilijte k němu vodu nebo zeleninový vývar a dejte na plotnu.
- Hrášek s vodou přiveďte k varu a chvíli povařte.
- Poté dosolte, opepřete a přidejte i citronovou šťávu.
- Hrášek rozmixujte dohladka.
- Postupně přilévejte kokosové mléko.
- Na konec přidejte i lístky čerstvé máty a znovu rozmixujte.
- Polévku pak můžete znovu ohřát nebo rovnou podávat.
Mohlo by se vám také líbit