Hráškovo-kokosový krém s mátou

Hráškovo-kokosový krém s mátou

Polévky 30 Poslední aktualizace: Sep 27, 2020 Vytvořeno: Sep 27, 2020
Hráškovo-kokosový krém s mátou
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Luštěniny bychom měli jíst pravidelně, nejlépe dvakrát až třikrát týdně. Obsahují vitamíny skupiny B, vitamín E a vlákninu a jsou pro naše zdraví velmi důležité. Co si tak uvařit výtečný hráškový krém s kokosovým mlékem a mátou? Hodí se jako obědová polévka, teplá svačinka i večeře. Příprava je jednoduchá a super rychlá.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek rozmrazte a vsypte do hrnce.
  2. Přilijte k němu vodu nebo zeleninový vývar a dejte na plotnu.
  3. Hrášek s vodou přiveďte k varu a chvíli povařte.
  4. Poté dosolte, opepřete a přidejte i citronovou šťávu.
  5. Hrášek rozmixujte dohladka.
  6. Postupně přilévejte kokosové mléko.
  7. Na konec přidejte i lístky čerstvé máty a znovu rozmixujte.
  8. Polévku pak můžete znovu ohřát nebo rovnou podávat.

Hráškovo-kokosový krém s mátou



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Luštěniny bychom měli jíst pravidelně, nejlépe dvakrát až třikrát týdně. Obsahují vitamíny skupiny B, vitamín E a vlákninu a jsou pro naše zdraví velmi důležité. Co si tak uvařit výtečný hráškový krém s kokosovým mlékem a mátou? Hodí se jako obědová polévka, teplá svačinka i večeře. Příprava je jednoduchá a super rychlá.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek rozmrazte a vsypte do hrnce.
  2. Přilijte k němu vodu nebo zeleninový vývar a dejte na plotnu.
  3. Hrášek s vodou přiveďte k varu a chvíli povařte.
  4. Poté dosolte, opepřete a přidejte i citronovou šťávu.
  5. Hrášek rozmixujte dohladka.
  6. Postupně přilévejte kokosové mléko.
  7. Na konec přidejte i lístky čerstvé máty a znovu rozmixujte.
  8. Polévku pak můžete znovu ohřát nebo rovnou podávat.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.