- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Už jste někdy zkoušeli vynikající pochoutku jménem hovězí líčka na červeném víně? Tento recept, který pochází původem z Francie, si Česku získal popularitu až po revoluci. Proslavil ho zejména kuchař Zdeněk Pohlreich a dnes už toto jídlo nechybí v žádné dobré restauraci. Pochutnejte si na něm i doma! Tady je recept:
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nejdříve si připravte maso. Oddělejte z něj blány a silné tukové vrstvy. Pak maso osolte, opepřete a opečte jej na pánvi tak, aby se maso zatáhlo a bylo z obou stran tmavé.
- Poté vyndejte maso z pánve a předělejte jej do hrnce. Na pánvi znovu rozpalte olej a orestujte na něm cibuli.
- Cibuli opékejte pomalu na mírném ohni, ať zesklovatí. Dále k ní přidejte na kousky nakrájenou zeleninu a zprudka ji orestujte.
- Směs z pánve předělejte do hrnce, přidejte maso, vývar, ocet a koření. Vše zalijte vínem.
- Maso i zelenina musí být ponořené. Hrnec zakryje poklicí a vše vařte na mírném plameni několik hodin.
- Až bude maso dostatečně měkké, vyndejte jej z hrnce. Odstraňte také koření a šťávu se zeleninou dobře promixujte, aby byla hladká a jemná.
- Rozmixovanou omáčku znovu zahřejte, nechte ji provařit, pak vypněte oheň a do horké směsi přidejte prolisovaný česnek a kousek másla. Promíchejte.
- Hovězí líčka na víně jsou nejlepší s bramborami. S pečenými, šťouchanými, vařenými nebo s bramborovou kaší. Nakonec pokrm ozdobte čerstvou petrželkou. Podávejte s dobrým červeným vínem.
Hovězí líčka na víně
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Už jste někdy zkoušeli vynikající pochoutku jménem hovězí líčka na červeném víně? Tento recept, který pochází původem z Francie, si Česku získal popularitu až po revoluci. Proslavil ho zejména kuchař Zdeněk Pohlreich a dnes už toto jídlo nechybí v žádné dobré restauraci. Pochutnejte si na něm i doma! Tady je recept:
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nejdříve si připravte maso. Oddělejte z něj blány a silné tukové vrstvy. Pak maso osolte, opepřete a opečte jej na pánvi tak, aby se maso zatáhlo a bylo z obou stran tmavé.
- Poté vyndejte maso z pánve a předělejte jej do hrnce. Na pánvi znovu rozpalte olej a orestujte na něm cibuli.
- Cibuli opékejte pomalu na mírném ohni, ať zesklovatí. Dále k ní přidejte na kousky nakrájenou zeleninu a zprudka ji orestujte.
- Směs z pánve předělejte do hrnce, přidejte maso, vývar, ocet a koření. Vše zalijte vínem.
- Maso i zelenina musí být ponořené. Hrnec zakryje poklicí a vše vařte na mírném plameni několik hodin.
- Až bude maso dostatečně měkké, vyndejte jej z hrnce. Odstraňte také koření a šťávu se zeleninou dobře promixujte, aby byla hladká a jemná.
- Rozmixovanou omáčku znovu zahřejte, nechte ji provařit, pak vypněte oheň a do horké směsi přidejte prolisovaný česnek a kousek másla. Promíchejte.
- Hovězí líčka na víně jsou nejlepší s bramborami. S pečenými, šťouchanými, vařenými nebo s bramborovou kaší. Nakonec pokrm ozdobte čerstvou petrželkou. Podávejte s dobrým červeným vínem.
Mohlo by se vám také líbit