Hovězí líčka na víně

Hovězí líčka na víně

Maso 4736 Poslední aktualizace: Jan 09, 2021 Vytvořeno: Jan 09, 2021
Hovězí líčka na víně
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Už jste někdy zkoušeli vynikající pochoutku jménem hovězí líčka na červeném víně? Tento recept, který pochází původem z Francie, si Česku získal popularitu až po revoluci. Proslavil ho zejména kuchař Zdeněk Pohlreich a dnes už toto jídlo nechybí v žádné dobré restauraci. Pochutnejte si na něm i doma! Tady je recept:

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravte maso. Oddělejte z něj blány a silné tukové vrstvy. Pak maso osolte, opepřete a opečte jej na pánvi tak, aby se maso zatáhlo a bylo z obou stran tmavé.
  2. Poté vyndejte maso z pánve a předělejte jej do hrnce. Na pánvi znovu rozpalte olej a orestujte na něm cibuli.
  3. Cibuli opékejte pomalu na mírném ohni, ať zesklovatí. Dále k ní přidejte na kousky nakrájenou zeleninu a zprudka ji orestujte.
  4. Směs z pánve předělejte do hrnce, přidejte maso, vývar, ocet a koření. Vše zalijte vínem.
  5. Maso i zelenina musí být ponořené. Hrnec zakryje poklicí a vše vařte na mírném plameni několik hodin.
  6. Až bude maso dostatečně měkké, vyndejte jej z hrnce. Odstraňte také koření a šťávu se zeleninou dobře promixujte, aby byla hladká a jemná.
  7. Rozmixovanou omáčku znovu zahřejte, nechte ji provařit, pak vypněte oheň a do horké směsi přidejte prolisovaný česnek a kousek másla. Promíchejte.
  8. Hovězí líčka na víně jsou nejlepší s bramborami. S pečenými, šťouchanými, vařenými nebo s bramborovou kaší. Nakonec pokrm ozdobte čerstvou petrželkou. Podávejte s dobrým červeným vínem.

Hovězí líčka na víně



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Už jste někdy zkoušeli vynikající pochoutku jménem hovězí líčka na červeném víně? Tento recept, který pochází původem z Francie, si Česku získal popularitu až po revoluci. Proslavil ho zejména kuchař Zdeněk Pohlreich a dnes už toto jídlo nechybí v žádné dobré restauraci. Pochutnejte si na něm i doma! Tady je recept:

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravte maso. Oddělejte z něj blány a silné tukové vrstvy. Pak maso osolte, opepřete a opečte jej na pánvi tak, aby se maso zatáhlo a bylo z obou stran tmavé.
  2. Poté vyndejte maso z pánve a předělejte jej do hrnce. Na pánvi znovu rozpalte olej a orestujte na něm cibuli.
  3. Cibuli opékejte pomalu na mírném ohni, ať zesklovatí. Dále k ní přidejte na kousky nakrájenou zeleninu a zprudka ji orestujte.
  4. Směs z pánve předělejte do hrnce, přidejte maso, vývar, ocet a koření. Vše zalijte vínem.
  5. Maso i zelenina musí být ponořené. Hrnec zakryje poklicí a vše vařte na mírném plameni několik hodin.
  6. Až bude maso dostatečně měkké, vyndejte jej z hrnce. Odstraňte také koření a šťávu se zeleninou dobře promixujte, aby byla hladká a jemná.
  7. Rozmixovanou omáčku znovu zahřejte, nechte ji provařit, pak vypněte oheň a do horké směsi přidejte prolisovaný česnek a kousek másla. Promíchejte.
  8. Hovězí líčka na víně jsou nejlepší s bramborami. S pečenými, šťouchanými, vařenými nebo s bramborovou kaší. Nakonec pokrm ozdobte čerstvou petrželkou. Podávejte s dobrým červeným vínem.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.