Bramboračka podle prababičky

Bramboračka podle prababičky
  • Serves: 4 People
  • Čas přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Tisk

Polévka podle jednoho z receptů našich prababiček. Tuto přezdívku dostala, protože není zahuštěná moukou. Je to tak lehčí varianta bramboračky. Na chuti jí to však neubírá, ba naopak. Jednoduché, levné a chutné – trefná definice receptů od našich prababiček.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
  2. Do hrnce dejte máslo a cibuli, kterou na něm zpěňte a osmahněte.
  3. Za stálého míchání přidejte propasírovaný česnek.
  4. Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev a petržel.
  5. Zamíchejte, přidejte na kostičky nakrájené brambory (pokud máte pěkné brambory, nemusíte je loupat).
  6. Přilijte vodu, ochuťte majoránkou, solí a kmínem.
  7. Nakonec přisypte předem namočené a slité houby a vařte do změknutí brambor, hub i zeleniny.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář