- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Jedli jste už někdy Pavlovu? A víte, co to Pavlova vůbec je? Pavlova je dort upečený z vyšlehaných bílků, ozdobený čerstvou šlehačkou a čerstvým ovocem. Pochází z Austrálie nebo z Nového Zélandu, to není jisté. Svou oblibu už si ale získává po celém světě, i tady u nás v Česku. Nejčastěji se s ním setkáte v cukrárně nebo na svatbách. Tam se často peče v trochu jiné podobě, konkrétně v podobě mnoha malých dortíčků, takových malých Pavlov.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Při přípravě Pavlovy začněte tím, že předehřejete troubu na 120 stupňů.
- Bílky s cukrem vyšlehejte ručním mixérem ve vysoké nádobě nebo v robotu.
- Šlehejte tak dlouho, dokud nebude sníh úplně tuhý.
- Plech vyložte pečícím papírem a natřete na něj sníh do tvaru placky.
- Celkem vytvořte čtyři takové placky. Každou z nich sušte v troubě na 100 stupňů.
- Sušení trvá poměrně dlouho, někdy i několik hodin.
- Při sušení nikdy nepřekračujte teplotu 100 stupňů.
- Vysušené placky nechte zchladnout a následně je nazdobte.
- Smetanu vyšlehejte do tuha spolu s moučkovým cukrem.
- Korpusy na Pavlovu naskládejte na sebe a potřete je šlehačkou.
- Jahody umyjte a buď je můžete použít celé, nebo je rozpulte.
- Jahodami pak Pavlovu dozdobte a můžete podávat
- TIP: Místo jahod můžete použít i jiné drobné ovoce, například maliny nebo ostružiny. Ovoce by mělo být vždy čerstvé a ideálně i trochu kyselkavé, protože korpus je sám o sobě dost sladký.
Australský dort Pavlova
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Jedli jste už někdy Pavlovu? A víte, co to Pavlova vůbec je? Pavlova je dort upečený z vyšlehaných bílků, ozdobený čerstvou šlehačkou a čerstvým ovocem. Pochází z Austrálie nebo z Nového Zélandu, to není jisté. Svou oblibu už si ale získává po celém světě, i tady u nás v Česku. Nejčastěji se s ním setkáte v cukrárně nebo na svatbách. Tam se často peče v trochu jiné podobě, konkrétně v podobě mnoha malých dortíčků, takových malých Pavlov.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Při přípravě Pavlovy začněte tím, že předehřejete troubu na 120 stupňů.
- Bílky s cukrem vyšlehejte ručním mixérem ve vysoké nádobě nebo v robotu.
- Šlehejte tak dlouho, dokud nebude sníh úplně tuhý.
- Plech vyložte pečícím papírem a natřete na něj sníh do tvaru placky.
- Celkem vytvořte čtyři takové placky. Každou z nich sušte v troubě na 100 stupňů.
- Sušení trvá poměrně dlouho, někdy i několik hodin.
- Při sušení nikdy nepřekračujte teplotu 100 stupňů.
- Vysušené placky nechte zchladnout a následně je nazdobte.
- Smetanu vyšlehejte do tuha spolu s moučkovým cukrem.
- Korpusy na Pavlovu naskládejte na sebe a potřete je šlehačkou.
- Jahody umyjte a buď je můžete použít celé, nebo je rozpulte.
- Jahodami pak Pavlovu dozdobte a můžete podávat
- TIP: Místo jahod můžete použít i jiné drobné ovoce, například maliny nebo ostružiny. Ovoce by mělo být vždy čerstvé a ideálně i trochu kyselkavé, protože korpus je sám o sobě dost sladký.
Mohlo by se vám také líbit