Australský dort Pavlova

Australský dort Pavlova

Dorty 113 Poslední aktualizace: Mar 23, 2021 Vytvořeno: Mar 23, 2021
Australský dort Pavlova
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Jedli jste už někdy Pavlovu? A víte, co to Pavlova vůbec je? Pavlova je dort upečený z vyšlehaných bílků, ozdobený čerstvou šlehačkou a čerstvým ovocem. Pochází z Austrálie nebo z Nového Zélandu, to není jisté. Svou oblibu už si ale získává po celém světě, i tady u nás v Česku. Nejčastěji se s ním setkáte v cukrárně nebo na svatbách. Tam se často peče v trochu jiné podobě, konkrétně v podobě mnoha malých dortíčků, takových malých Pavlov.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Při přípravě Pavlovy začněte tím, že předehřejete troubu na 120 stupňů.
  2. Bílky s cukrem vyšlehejte ručním mixérem ve vysoké nádobě nebo v robotu.
  3. Šlehejte tak dlouho, dokud nebude sníh úplně tuhý.
  4. Plech vyložte pečícím papírem a natřete na něj sníh do tvaru placky.
  5. Celkem vytvořte čtyři takové placky. Každou z nich sušte v troubě na 100 stupňů.
  6. Sušení trvá poměrně dlouho, někdy i několik hodin.
  7. Při sušení nikdy nepřekračujte teplotu 100 stupňů.
  8. Vysušené placky nechte zchladnout a následně je nazdobte.
  9. Smetanu vyšlehejte do tuha spolu s moučkovým cukrem.
  10. Korpusy na Pavlovu naskládejte na sebe a potřete je šlehačkou.
  11. Jahody umyjte a buď je můžete použít celé, nebo je rozpulte.
  12. Jahodami pak Pavlovu dozdobte a můžete podávat
  13. TIP: Místo jahod můžete použít i jiné drobné ovoce, například maliny nebo ostružiny. Ovoce by mělo být vždy čerstvé a ideálně i trochu kyselkavé, protože korpus je sám o sobě dost sladký.

Australský dort Pavlova



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Jedli jste už někdy Pavlovu? A víte, co to Pavlova vůbec je? Pavlova je dort upečený z vyšlehaných bílků, ozdobený čerstvou šlehačkou a čerstvým ovocem. Pochází z Austrálie nebo z Nového Zélandu, to není jisté. Svou oblibu už si ale získává po celém světě, i tady u nás v Česku. Nejčastěji se s ním setkáte v cukrárně nebo na svatbách. Tam se často peče v trochu jiné podobě, konkrétně v podobě mnoha malých dortíčků, takových malých Pavlov.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Při přípravě Pavlovy začněte tím, že předehřejete troubu na 120 stupňů.
  2. Bílky s cukrem vyšlehejte ručním mixérem ve vysoké nádobě nebo v robotu.
  3. Šlehejte tak dlouho, dokud nebude sníh úplně tuhý.
  4. Plech vyložte pečícím papírem a natřete na něj sníh do tvaru placky.
  5. Celkem vytvořte čtyři takové placky. Každou z nich sušte v troubě na 100 stupňů.
  6. Sušení trvá poměrně dlouho, někdy i několik hodin.
  7. Při sušení nikdy nepřekračujte teplotu 100 stupňů.
  8. Vysušené placky nechte zchladnout a následně je nazdobte.
  9. Smetanu vyšlehejte do tuha spolu s moučkovým cukrem.
  10. Korpusy na Pavlovu naskládejte na sebe a potřete je šlehačkou.
  11. Jahody umyjte a buď je můžete použít celé, nebo je rozpulte.
  12. Jahodami pak Pavlovu dozdobte a můžete podávat
  13. TIP: Místo jahod můžete použít i jiné drobné ovoce, například maliny nebo ostružiny. Ovoce by mělo být vždy čerstvé a ideálně i trochu kyselkavé, protože korpus je sám o sobě dost sladký.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.