Zapečený lilek

Zapečený lilek

Bezmasá jídla 4214 Poslední aktualizace: Mar 24, 2021 Vytvořeno: Mar 24, 2021
Zapečený lilek
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Připravte si doma vynikající specialitu s vůní Řecka. Zapečený lilek s provensálským kořením, zeleninou a sýrem se skvěle hodí jako předkrm i jako lehká a zdravá večeře. Doplnit ho můžete rozpečenou bagetkou. V jižních státech k lilku ještě servírují kvalitní červené víno pokojové teploty. Celý pokrm budete mít navíc připravený raz dva. Tady je recept:

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si naporcujte lilek. Ten důkladně omyjte a rozkrojte ho na dvě půlky. Vydlabejte z něj dužinu (tu si schovejte) a lilek dobře prosolte. Následně lilek potřete olivovým olejem, vložte ho do pekáčku a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na zhruba 15 minut. Takto postupujte u všech lilků zároveň.
  2. Mezitím si připravte náplň: Dužinu z lilku smíchejte s rajčatovou pastou a s nasekanými rajčaty. Do směsi přidejte také kousek másla a utřený česnek. Náplň okořeňte provensálským kořením, nakonec opepřete.
  3. Po 15 minutách vytáhněte lilky z trouby a naplňte je již hotovou náplní. Plněné lilky pak zasypte nastrouhaným parmezánem a vraťte je do pekáčku, ve kterém jste lilky pekli. Naplněné lilky v troubě pečte alespoň 20 minut, opět na 180 stupňů. Hotový pokrm podávejte, dokud je ještě teplý a ozdobený balsamicem. Podobně jako lilky můžete naplnit i cukety.

Zapečený lilek



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Připravte si doma vynikající specialitu s vůní Řecka. Zapečený lilek s provensálským kořením, zeleninou a sýrem se skvěle hodí jako předkrm i jako lehká a zdravá večeře. Doplnit ho můžete rozpečenou bagetkou. V jižních státech k lilku ještě servírují kvalitní červené víno pokojové teploty. Celý pokrm budete mít navíc připravený raz dva. Tady je recept:

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si naporcujte lilek. Ten důkladně omyjte a rozkrojte ho na dvě půlky. Vydlabejte z něj dužinu (tu si schovejte) a lilek dobře prosolte. Následně lilek potřete olivovým olejem, vložte ho do pekáčku a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na zhruba 15 minut. Takto postupujte u všech lilků zároveň.
  2. Mezitím si připravte náplň: Dužinu z lilku smíchejte s rajčatovou pastou a s nasekanými rajčaty. Do směsi přidejte také kousek másla a utřený česnek. Náplň okořeňte provensálským kořením, nakonec opepřete.
  3. Po 15 minutách vytáhněte lilky z trouby a naplňte je již hotovou náplní. Plněné lilky pak zasypte nastrouhaným parmezánem a vraťte je do pekáčku, ve kterém jste lilky pekli. Naplněné lilky v troubě pečte alespoň 20 minut, opět na 180 stupňů. Hotový pokrm podávejte, dokud je ještě teplý a ozdobený balsamicem. Podobně jako lilky můžete naplnit i cukety.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.