- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Je tu nejlepší období roku pro sběr hub - září. A letos se jim opravdu daří. Taky jste vyrazili do lesa a přinesli si domů pár pěkných kousků? Jestli máte štěstí na bedly, usmažte si je. Recept je jednoduchý a rychlý.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Houby očistěte a odkrojte nohy od klobouků.
- Osolte je.
- Pak klobouky obalte: nejdřív v mouce, potom ve vajíčkách a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi rozpalte olej a smažte na něm bedly z obou stran.
- Nechte chvíli okapat a podávejte teplé s bramborami a tatarkou.
- TIP: K bedlám se hodí také bramborová kaše nebo šťouchané brambory s cibulkou a se slaninou. Pokrm můžete doplnit okurkovým nebo rajčatovým salátem. Zapíjejte vychlazeným pivem.
Recept pro houbaře: Smažené bedly
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Je tu nejlepší období roku pro sběr hub - září. A letos se jim opravdu daří. Taky jste vyrazili do lesa a přinesli si domů pár pěkných kousků? Jestli máte štěstí na bedly, usmažte si je. Recept je jednoduchý a rychlý.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Houby očistěte a odkrojte nohy od klobouků.
- Osolte je.
- Pak klobouky obalte: nejdřív v mouce, potom ve vajíčkách a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi rozpalte olej a smažte na něm bedly z obou stran.
- Nechte chvíli okapat a podávejte teplé s bramborami a tatarkou.
- TIP: K bedlám se hodí také bramborová kaše nebo šťouchané brambory s cibulkou a se slaninou. Pokrm můžete doplnit okurkovým nebo rajčatovým salátem. Zapíjejte vychlazeným pivem.
Mohlo by se vám také líbit