- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Chcete si doma upéct domácí rohlíky, které jsou stejně chutné jako z pekárny? Není na tom nic těžkého.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Ze všeho nejdříve si vytvoříme kvásek. Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme lžičku cukru a mírně zahřejeme (nesmí být horké). Do mléka rozdrobíme kostku droždí. Vyčkáme, až nám kvásek vzejde.
- Mezitím si přidáme do mísy mouku, přidáme jedno vejce, špetku soli a rozpuštěné máslo. Do mísy přilijeme vzešlý kvásek a důkladně těsto zamícháme. Těsto necháme v teple vykynout.
- Vykynuté těsto rozválíme na tenkou placku ve tvaru kolečka. Kolečko rozřežeme na stejně velké trojúhelníky. Trojúhelníky od širšího konce srolujeme do tvaru rohlíku. Rohlíky klademe na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem. Horní stranu rohlíku posypeme kmínem, sezamem, slunečnicovým semínkem nebo mákem. Každý podle chuti. Rohlíky vložíme do rozpálené trouby na 200 °C.
- Vytáhneme z trouby, hned jak budou rohlíky zrůžovělé. Necháme vychladnout a můžeme podávat. Rohlíky jsou výborné i k jakékoliv domácí pomazánce.
Jak si upéct domácí rohlíky?
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Chcete si doma upéct domácí rohlíky, které jsou stejně chutné jako z pekárny? Není na tom nic těžkého.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Ze všeho nejdříve si vytvoříme kvásek. Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme lžičku cukru a mírně zahřejeme (nesmí být horké). Do mléka rozdrobíme kostku droždí. Vyčkáme, až nám kvásek vzejde.
- Mezitím si přidáme do mísy mouku, přidáme jedno vejce, špetku soli a rozpuštěné máslo. Do mísy přilijeme vzešlý kvásek a důkladně těsto zamícháme. Těsto necháme v teple vykynout.
- Vykynuté těsto rozválíme na tenkou placku ve tvaru kolečka. Kolečko rozřežeme na stejně velké trojúhelníky. Trojúhelníky od širšího konce srolujeme do tvaru rohlíku. Rohlíky klademe na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem. Horní stranu rohlíku posypeme kmínem, sezamem, slunečnicovým semínkem nebo mákem. Každý podle chuti. Rohlíky vložíme do rozpálené trouby na 200 °C.
- Vytáhneme z trouby, hned jak budou rohlíky zrůžovělé. Necháme vychladnout a můžeme podávat. Rohlíky jsou výborné i k jakékoliv domácí pomazánce.
Mohlo by se vám také líbit